Sept États membres de l'UE ont déjà commencé à utiliser le « certificat numérique COVID de l'UE »

0 603

Le système de l'Union européenne, chargé de vérifier les éléments de sécurité contenus dans les codes QR de tous les certificats COVID numériques de l'UE, est entré en service le 1er juin. Sept États membres de l'UE ont déjà commencé à utiliser le passeport numérique, un mois avant la date limite de mise en œuvre "Certificat numérique COVID de l'UE".

Depuis le 1er juin, la Bulgarie, la République tchèque, le Danemark, l'Allemagne, la Grèce, la Croatie et la Pologne se sont déjà connectés au système et ont commencé à délivrer les premiers certificats de voyage de l'UE COVID-19, tandis que certains pays ont décidé de se connecter à l'UE. système que lorsque toutes les fonctions au niveau européen seront mises en œuvre.

Sept États membres de l'UE ont déjà commencé à utiliser le « certificat numérique COVID de l'UE ».

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei UE cu privire la această etapă, mai multe țări se vor alătura sistemului în zilele și săptămânile următoare. Pe data de XNUMX mai, XNUMX de țări – y compris la Roumanie – au testat cu succes sistemul informatic care facilitează generarea certificatelor digitale COVID UE, transmiterea elementelor de siguranță care permit verificarea, centralizarea acestora în gateway-ul european și validarea codurilor QR de către celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Sapte-state-au-inceput-sa-utilizeze-Certificatul-XNUMX

Regulamentul urmează să fie aplicat de la XNUMX iulie. Până atunci, acordul politic din XNUMX mai trebuie adoptat formal de Parlamentul European și Consiliu. După intrarea în vigoare a regulamentului, va exista o perioadă de introducere treptată de șase săptămâni, în care statele membre – care au nevoie de timp suplimentar – să înceapă eliberarea certificatelor. În același timp, Comisia va oferi sprijin tehnic și financiar statelor membre în acest sens.

Comisarul pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, pe de altă parte, a insistat asupra faptului că este important ca statele membre să pună la punct sistemele naționale în următoarele săptămâni, astfel încât sistemul să poată funcționa pe deplin la timp pentru sezonul estival.

Comisia UE a venit cu ideea creării certificatului digital COVID al UE pentru a facilita libera circulație în siguranță a cetățenilor în UE în timpul pandemiei COVID-XNUMX. Ideea a fost dezvăluită pe XNUMX martie, după care, în ziua respectivă, Comisia a lucrat îndeaproape cu statele membre pentru a crea un pasaport digital care sa fie acceptat de toate țările.

Laisser un commentaire

Votre adresse email n'apparaitra pas.